Lördag och det betyder Nyhetsmorgon för mig ♥
Precis detta nedan lagar jag idag i tv idag. Om ni inte ser eller har sett programmet så kommer hela receptet här. En riktigt festlig huvudrätt som bjuder på det mesta, ni måste prova!!
Är ni sugna på att testa den ”juliga” desserten jag även tillagade i programmet så hittar ni receptet HÄR
4 pers, 60 min
Ingredienser
600-800 g hjortinnerfilé
2-3 msk smör
1 knippe färsk timjan
2 klyftor vitlök
Västerbottenkroketter
800 g mjölig potatis
25 g smör
½ dl grädde (moset skall vara tjockt, mkt tjockare än vanligt – så portionera i grädden försiktigt)
2 ägg (ett i moset, ett för ”panering”)
1/2 tsk vitpeppar
1 tsk salt
150 g Västerbottensost, riven
1 dl vetemjöl
1-2 dl panko
4-5 dl frittyrolja (så att oljan går upp ca 5 cm på kanten)
Rödvinsreducering
¾ dl kalvfond, helst hemgjord (annars 1/3 dl utspädd köpt fond)
3-4 dl rödvin
2 schalottenlökar
1/2 kruka färsk timjan
1 vitlöksklyfta, krossad, tillplattad med en kniv
1-2 tsk crema de balsamico, el finare lagrad balsamico
1-2 tsk socker
50 g smör
Salt / peppar efter smak
Kantarellsås
1 bananschalottenlök, stor (el två små)
150 g kantareller, förvällda – alternativt frysta, ekologiska
3 dl vispgrädde
½-1 krm soja
Salt / peppar efter smak
Picklade kantareller
20 små fina kantareller
½ dl ättikssprit
1 dl socker
1,5 dl vatten
Fritterad svartkål
4-5 svartkålsblad
Frityrolja (samma som till kroketterna)
Garnityr
Färsk timjan
Gör så här
Börja med Kroketterna.
Skala och