Heej på er finingar!!
Sugna på att bjuda på en galet god dessert? Kanske till och med nu i Jul?
Vad sägs om kladdigt sega mandelmuffins serverade med varm schweizernötsganache & vaniljglass?? ♥ Receptet kommer här!
ca 20 st, 25 min
Ingredienser
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
100 g mandelmjöl
100 g smör, smält
Schweizernötsganache
150 g Schweizernöt (Marabou)
3/4 dl grädde
Gör så här
Använd en silikonform med muffinshål till dessa små godbitar som man enkelt slipper smöra & bröa. Jag använder en som har 15 st ”muffinshål”.
Sätt ugnen på 170- 175 grader varmluft.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg, farinsocker, socker och vaniljsocker i ca 2-3 min till en fluffig smet.
Vänd ner mjöl, mandelmjöl och rör till sist i smöret. Rör till en jämn härlig smet.
Sätt in silikonformen i ugnen i ca 15-17 min (Allt beror på ugn. Muffinsarna skall vara lite kladdiga i mitten.)
Ta ut och låt svalna helt innan servering.
Tips! Önskar man göra detta i en rund springform så går det också bra. Men ha då kakan inne i ugnen ytterligare ca 10 min.
Schweizernötsganache
Hacka chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädden i en kastrull, dra bort från plattan och rör ner chokladen. Rör till all choklad smält..
Ploppa ut muffinsarna ur formarna och lägg upp