Vill du göra lite energifyllda tränings-bars som är goda att ha i kylen/frysen när suget faller på så är dessa ett smarrigt alternativ. Perfekt som ”mellis” ♥
Man kan såklart välja att ha i andra fröer, nötter och annat i barsen, men se till att hålla måtten om ni byter ut bara så blir det toppen. Här kommer receptet på dessa godingar!
Drygt 10 bars
Ingredienser
5 dl glutenfria havregryn
½ dl pumpakärnor (alt hackade hasselnötter el annan nöt)
1,5 dl solrosfrö
2 msk sesamfrö
2 msk linfrö
½ dl kokosflingor
1/2 dl torkade tranbär
2 msk kokosolja
1,5 dl jordnötssmör
½ dl honung, lönnsirap el agavesirap
1 krm vaniljpulver (raw)
26 dadlar, urkärnade – gärna Änglamarks ”soft dates” (fint fint hackade)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Täck en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper.
3. Fördela ut havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, linfrö och sesamfrön på plåten och ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter för att få rostas lite försiktigt. Blanda om några gånger under tiden.
4. Tillsätt kokosflingorna & dom torkade tranbären de sista tre minuterna och blanda om igen.
5. Ta ut plåten ur ugnen och låt allt svalna.
6. Värm upp kokosolja, jordnötssmör, honung och vaniljpulver i en kastrull – Rör slätt.
7. Ta fram en stor bunke. Häll i allt rostat från plåten i en bunke