Hamburgare – Att mala köttet själv i Ankarsrumassistenten!

Att mala kött till att göra hamburgare tycker jag är halva grejen med just burgare.
Man vet precis vad som mals ner och på så sätt vet man vad som hamnar i magen.
Här har man ju chans att påverka så mycket. Smaker, konsistens, kvalité och struktur.
Jag maler alltid mitt kött när vi skall grilla eller steka hamburgare, oslagbart!
Många blandar kött som bringa & biff till just burgare, och det är supergott. Men jag kan tycka att samma resultat kan nås genom att mala en fin bit högrev med hög kvalité.
Här kommer mitt recept på hur jag gör och hur det ser ut när min Ankarsrum-kvarn jobbar

Ingredienser
900 g högrev i bit, uppskivad i mindre bitar (2×2 cm)
1-2 tsk salt
Nymalen svartpeppar, efter smak
Gör så här
Skär köttet i tärningar. Ansa och ta bort senor och överblivet fett, men fettet som är insprängt skall såklart vara kvar. Det ger både mörhet och smak till hamburgaren.
Mal köttet relativt grovt, men mal det gärna i kvarnen 3 ggr omgångar.
Låt köttet som precis malts ligga på tallriken under och salta / peppra. Pilla inte med köttet för mycket, bara med lätta, luftiga tag.
Fördela den malda högreven i en ”stans”, tryck till med handen och forma runda fina

Källa