Oh my god, detta Är SÅ gott. Och SÅ enkelt att svänga ihop. Grillat/smörstekt surdegsbröd med grillad halloumi, avokadokräm, ugnsrostade cocktailtomater, ruccola & pinjenötter toppat med valnötsolja. ♥
Här kommer receptet!
4 port, 15 min
Ingredienser
4 skivor surdegsbröd
20 g smör, att steka i + valnötsolja att ringla över
2 paket halloumi, delade i 4 delar (alt hamburgerhalloumi, 4 skivor)
3 mogna avokado’s
1/2 vitlöksklyfta
16-20 cocktailtomater, delade på hälften
1 tsk olivolja, att ringla över tomaterna
1 msk färska örter, hackade (timjan el oregano)
2 msk rostade pinjenötter, torrostade i stekpanna
1 msk valnötsolja
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2.Dela cocktailtomaterna i två delar och lägg med insidan uppåt i en ugnsfast form.
3. Ringla över lite olivolja, salta & peppra. Sätt in i mitten av ugnen i ca 40-45 min, tills de rostas och blir härligt mjuka. När tomaterna kommer ut ur ugnen, klipp över lite färska örter, typ timjan el oregano.
4. Mosa avokadon till en krämig röra, riv i lite vitlök och smaka upp med salt & nymalen svartpeppar. Pressa i ett par droppar citronsaft, blanda runt och avsluta med att pressa lite citronsaft över, så att krämen inte blir brun. Låt stå svalt.
5. Skiva upp brödet och stek i en stekpanna tills gyllene i en rejäl klick smör. När brödet