Köttfri vecka för min del, och idag har jag ett fantastiskt gott recept att dela med mig till er!
Oh my god, detta var SÅ gott.. Och SÅ enkelt att svänga ihop.
Grillat/smörsstekt surdegsbröd med grillad halloumi, avokadokräm, ugnsrostade cocktailtomater, ruccola & pinjenötter toppat med valnötsolja. ♥
Här kommer receptet!
4 port, 15 min
Ingredienser
4 skivor surdegsbröd
20 g smör, att steka i + valnötsolja att ringla över
2 paket halloumi, delade i 4 delar (alt hamburgerhalloumi, 4 skivor)
3 mogna avokado’s
1/2 vitlöksklyfta
16-20 cocktailtomater, delade på hälften
1 tsk olivolja, att ringla över tomaterna
1 msk färska örter, hackade (timjan el oregano)
2 msk rostade pinjenötter, torrostade i stekpanna
1 msk valnötsolja
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2.Dela cocktailtomaterna i två delar och lägg med insidan uppåt i en ugnsfast form.
3. Ringla över lite olivolja, salta & peppra. Sätt in i mitten av ugnen i ca 40-45 min, tills de rostas och blir härligt mjuka. När tomaterna kommer ut ur ugnen, klipp över lite färska örter, typ timjan el oregano.
4. Mosa avokadon till en krämig röra, riv i lite vitlök och smaka upp med salt & nymalen svartpeppar. Pressa i ett par droppar citronsaft, blanda runt och avsluta med att pressa lite citronsaft över, så att krämen inte blir brun. Låt stå svalt.
5.