Grillat levainbröd med provencalemarinerad chevre!

Happy Friday!!
Tänk att något så enkelt kan vara så fasansfullt GOTT! Detta serverar jag lite som pinchos (tilltugg) innan huvudrätten. Lite som plock. Man kan ju också bara äta detta framför TV:n med ett glas rött, när man bara vill ha något litet men naggande gott. Kanske lite pata negera / parmaskinka också till vid sidan av?Receptet är enkelt och kommer såklart här!

5 min, 6 st ”Pinchos”
Ingredienser
6 skivor levainbröd (från mindre lavainfrallor. Annars dela stort bröd i mindre skivor)
100 g (6 st) mini-chèvre (ligger i paket, utan kanter i butik)
1 dl mild olivolja
1 tsk franska kryddor (Provencale)
1 msk färsk timjan, hackad
flingsalt
Gör så här
Häll upp oljan i en liten djup tallrik. Tillsätt de franska kryddorna samt hacka i färsk timjan.
Lägg ner ostarna, ta en sked och se till att olja och örter täcker ostarna helt så att de får gotta in sig i smaker. (Detta kan man absolut förbereda en stund innan man skall servera för att få ut maximal smak från olja och örter.)
Ta en nypa flingsalt och strö över.
Skiva upp levainbrödet i 6 skivor. (Jag gör detta på levainfrallor för att få mindre skivor/tilltugg.)
Ta fram grillpannan och grilla tills brädet blir gyllene rostat och får härliga grillstreck!
Lägg upp en ost bit per

Källa