Finns bara ett ord för denna kombination och rätt… MAGI♥
Detta är så gott, så enkelt och känns samtidigt så lyxigt. En definition av sommar på en tallrik skulle jag säga. Lova att göra detta?
Om ni lovar det så kommer receptet här
Ingredienser
Laxfilé, 600-800g (ca 150- 200g/pers)
1 knippe sparris
cocktailtomater på kvist
Kokt nypotatis el små delikatesspotatis
Olivolja
Färska örter (timjan)
Ört- & citronsås
2 dl creme fraiche 34%
2 msk majonnäs
3 msk hackad gräslök (frysta örter går bra)
1 msk hackad persilja
1 tsk hackad dill
1/2 tsk citronsaft
lite rivet zest från en tvättad ekologisk citron (efter smak)
3-4 droppar tabasco
Salt, efter smak
nymalen svartpeppar (6-8 varv med kvarnen)
Gör så här
1.Börja med ört-& citronsåsen.
Blanda samman alla ingredienser, smaka av och ställ svalt till servering.
– Koka färskpotatisen
2. Lägg laxen på en bit grillfolie med skinnsidan nedåt. Laxen kommer hela tiden grillas när den ligger på skinnsidan. Man vänder den alltså inte.
3. Salta och peppra på laxen och ringla över lite olivolja.
4. Ansa och tvätta sparrisen. Lägg sparrisen i en folieform eller om du har en grillform, tillsammans med cocktailtomaterna och lite färsk timjan. Salta och ringla olivolja över.
5. Lägg laxen på grillen med skinnsidan nedåt på foliet. Låt grillas tills innertempen når 50 grader. (Känn på laxen, när den släpper i köttet och