Godaste, krämigaste & lyxigaste laxpastan på nolltid

Att kunna tillaga en riktigt lyxig och krämig pasta på nolltid är väl ingen dum idé va?
Denna middag går på ett kick att smälla ihop och är så gott!
Ni måste testa

4 port, 8 min
Ingredienser
ca 400 g spagetti
150-200 g varmrökt lax (jag köper över disk i fiskdisken)
1 bukett färsk broccoli
100 g Philadelphia
2 dl crème fraiche 34%
1-2 dl grädde
1/2 grönsaksbuljong, smulad
zest från 1/2 citron, tvättad noggrant (helst eko)
salt & nymalen svartpeppar efter smak
Gör så här
1. Koka upp vattnet till pastan i saltat vatten och koka enl anvisningarna på paketet.
2. Bryt av små buketter av broccolin och koka i en kastrull med vatten i 1,5 minut. Häll av vattnet och låt stå vid sidan medan du gör såsen.
3. Klicka ner Philadelphia och crème fraîche i en kastrull. Tillsätt grädde, smulad buljongtärning och låt puttra ihop.
4. Tvätta citronen noggrant och riv i zest av halva citronen.
5. Vänd i broccolin och dra isär mindre bitar av laxen ner i såsen. Rör om och låt kastrullen stå på svag värme utan att koka.
6. Häll av pastavattnet och lägg sedan upp pasta och den härligt krämiga broccoli- och laxsåsen. Toppa med färsk basilika och en citronklyfta.
– Jag tycker att det är gott att pressa över citron

Källa