Godaste & krämigaste lasagnen om ni frågar mig

Hur gott är det inte med en riktig vällagad lasagne?
Jag älskar det, och hela familjen likaså. Det är ju så enkelt att göra mycket mat på en och samma gång. Perfekt sedan för lunch-lådorna.
Här kommer receptet på min!

6-8 pers, 60 min
Ingredienser
1 paket lasagneplattor 400-500 g
2 msk olivolja, att steka i
600-800 g köttfärs
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, pressade
2-3 burkar finkrossade tomater (Mutti)
2 msk tomatpuré
1/2 msk torkad oregano
1/2 kruka färsk basilika
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 msk oxfond
Salt, efter smak
Svartpeppar, nymalen efter smak
400 g riven gratängost, prästost eller riven mozzarella
Bechamelsås
100 g smör
1 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 dl vispgrädde
Salt, efter smak
Peppar, något varv med pepparkvarnen bara
riven muskot, efter smak
Tillbehör
Parmesan, riven
Färsk basilika
Mixsallad
Cocktailtomater
Olja
rödvinsvinäger
Gör så här
Köttfärssåsen
1. Finhacka löken och fräs mjukt i olja på medelhög värme 3-4 min.
2. Tillsätt köttfärsen och bryn den.
3. Häll ner allt i en större kastrull.
4. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, oregano, hackad färsk basilika, tomatpuré, grönsaksbuljong och oxfond.
5. Låt puttra samman 15 min och smaka under tiden upp med salt & svartpeppar.
Bechamelsås
1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mjölet och rör ihop.
2. Tillsätt mjölk under konstant omrörning / vispning, (akta så att det inte bränns i botten, då tar såsen smak av det brända och man får börja om).
3. Successivt kommer såsen tjockna,

Källa