Gazpacho – Kall tomatbaserad soppa full av vitaminer

Gazpacho är en kall soppa baserad på tomater från Spanien. Jag har druckit mycket av denna kalla soppa sedan jag var liten. Vi spenderade nämligen mycket tid i Spanien den tiden, då mamma och pappa jobbade utomlands.
Min moster som fortfarande bor i Spanien (sedan 30 år tillbaks) är en riktig ”fena” på just Gazpacho och har alltid i alla år bjudit oss på det när vi varit på besök.
Idag ser jag det som en vitaminkälla för mig och min familj. Framförallt för barnen!
Tänk så mycket vitaminer och mineraler vi får i oss genom att bara dricka ett glas…
-Färska, solmogna tomater, paprika, selleri, gurka, vitlök, rödlök & chili mm..
Tips!
Gazpacho fungerar toppen som en lättare förrätt. Strö lite fetaost på toppen och servera soppan med en sked. (Lite krispiga brödkrutonger uppe på gör den också lite matigare)
Här kommer mitt recept på hur jag gör! (Dock så höftar jag lite och smakar upp den hela tiden under tiden jag mixar den i blendern)

4 port, 10 min
Ingredienser
4 solmogna kvisttomater
1/2-1 röd paprika
1/2 gurka, skalad
1/2 rödlök, liten
1,5-2 stjälkar selleri
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chilifrukt, urkärnad
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
3/4-1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
Salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak (12-15 varv på kvarnen)
Färska örter att dekorera med, -timjan
Gör så här
1.

Källa