Pizzasnurror är inte bara gott utan även himla praktiskt. Perfekt som mellanmål både för dig själv och för barnen.
Det är enkelt och roligt att svänga ihop, och man kan ju fylla pizzasnurrorna med precis vad man vill och gillar. (Efter tycke och smak)
Dom är lätta att frysa in och smakar lika bra efter upptining.
Har ni inte provat så måste ni
Här kommer receptet ♥
ca 20 st, 90 min
Ingredienser:
25 g jäst
1 nypa socker (för att sätta igång jäsningsprocessen)
3 dl ljummet vatten
2 msk rapsolja, el matlagningsolja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special
Tomatsås:
2 dl krossade tomater
3/4 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1/2 – 1 msk torkad oregano
Salt/nymalen svartpeppar
Fyllning:
4 dl riven ost, (herrgård, Ockelbo-blå, el pizzaost)
250 g rökt skinka, strimlad el hackad
Färska basilikablad
Gör så här:
Smula jästen i en bunke, tillsätt en nypa socker och häll över ljummet vatten (fingervarmt) och låt jästen lösas upp. Tillsätt olja & salt, rör samman.
Tillsätt sedan successivt i mjölet tills degen känns lagom mättad, den skall inte vara kladdig.
Låt jäsa under bakduk i 40 min. Gör under tiden tomatsåsen & förbered ost och skinka.
Tomatsås/fyllning:
Häll ner krossade tomater, vitlök, olja och torkad oregano i en cylinder. Mixa slätt med stavmixer och smaka sedan upp med salt och nymalen svartpeppar.
Strimla / hacka skinkan fint.
Utbakning:
Sätt ugnen på