Filodegsknyten med hint av wasabi & vitlöks frästa tigerräkor!

Trevligt tilltugg till helgen ?
Jag älskar verkligen Tilltugg, av alla dess slag & gärna lite crazy. Och med crazy menar jag såklart lite nya varianter med härliga smakkombinationer.
Nedan kommer ett recept på ett lite matigare tilltugg som jag gjorde här om dagen till mina gäster. Det blev en Wow-upplevelse för många, så det blev en riktig hit
Här kommer receptet!

6 snittar, 40 min
Ingredienser
18 st filodegsblad à 12×12 cm
1-2 msk olivolja, att pensla med
2 ägg ( el ett stort ägg)
1 dl grädde
50 g  Wasabi färskost (wasabismak)
6st Jätte räkor, Scampi
1 knippe persilja eller koriander
2 vitlöksklyftor, pressade
30 g  smör att steka i
Gör så här
Klipp filodegen i mindre ark ca 12×12 cm. Filodegen ligger som tunna blad på varandra så klipp alla på en gång som dem ligger på varandra, totalt 18 blad.
Pensla bladen med lite olivolja, framförallt mest på kanterna.
Sätt ner bladen i formarna på en muffinsplåt. (Alternativt små sufflé-formar) Tre st penslade blad per form. Lägg dem hela tiden lite omlott så att flikarna får olika lägen. Snyggt visuellt!
Vispa samman ägg, färskost Wasabi, & grädde till en jämn och slät smet.
Fyll på lite färskost-smet fördelade på alla 6 filodegsknytena.
Det kommer bli lite ”paj” känsla, färskost-stanningen kommer resa sig lite, så fyll inte

Källa