Färskpotatis med crème fraiche & matjessill

Det är ju inte bara midsommar som får oss att känna suget av sill & färskpotatis. Utan sommarens varma vindar och doften av sjö & hav ♥
Här bjuder jag på ett litet tilltuggstips för kommande sommarmiddagar. Perfekt till välkomstdrinken!

10-15 sillsnittar
Ingredienser
5-8 normalstora färskpotatisar (som man delar på hälften)
1/2-3/4 dl crème fraiche, fyll upp i spritspåse
1 burk matjessill, skivad i mindre skivor
Gräslök, hackad
Gör så här
1. Koka potatisen i saltat vatten, häll av och låt svalna helt.
2. Dela potatisen i två delar (lägg ett snitt även på undersidan så potatisen kan stå)
3. Spritsa på en klick crème fraîche på varje ”stubbe”
4. Skiva matjessillen i mindre skivor och lägg uppe på varje stubbe med crème fraîche.
5. Toppa med hackad gräslök.
6. Stoppa ner en tandpetare i varje och ställ svalt till servering!

Sommar i luften och i gommen

Källa