Enkel äppeltarte med kanel, glass & lönnsirap!

Har ni inte bestämt er för efterrätt till kvällen, så är det verkligen inte för sent. Tänk något så enkelt, men så fantastiskt GOTT. På bara 5 min förbereder du denna magiska efterrätt. Ni bara måste prova.Äppletarte med kanelsocker, vaniljglass & lönnsirap. Galet gott! Receptet är himla enkelt och kommer här.4 port, 5 min + 20 min ugnIngredienser2 smördegsplattor, delade i 4 delar4 msk aprikos marmelad / alt aprikossylt1-2  syrliga äpplen, gärna Granny Smith eller svenska sommaräpplen1 msk sockerkanel, efter smak4 kulor vaniljglasslönnsirap, efter smakGör så här1. Sätt ugnen på 180 grader. Dela sedan smördegsplattorna på hälften så du får 4 delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.2. Bred på aprikosmarmelad/ sylt i en cirkel i varje mitt, ca 7 cm i diameter. Lämna lite smördegskant som bilden visar nedan.3. Tvätta och skiva äpplet i tunna halvmånar (ju tunnare desto bättre och mer följsamma)4. Lägg äppelskivorna omlott, se bild ↓5. Strö på strösocker över äpplena och ”dofta” över önskad mängd kanel.Jag älskar kanel så jag snålar inte 6. Sätt in plåts i ugnen på 180 grader i ca 20-22 min. (Man vill ju att äpplet hinner mjukna lite.)7. Ta ut äppeltarten när den fått fin färg, rests i kanterna och äpplet blivit ”bakat”.8.

Källa