Cornflakesfriterade bön- och kikärtsbiffar i salladsblad, med tacosås, gräddfil & guacamole!

Vegoveckan fortsätter och idag bjuder jag på något riktigt gott, en höjdare om jag får säga det själv. Cornflakes-friterade bönbiffar i salladsblad med guacamole, tacosås, gräddfil, lime & massa koriander.

40 min, 4 pers
Ingredienser
2 msk olivolja
1 lök, finhackad
1/2 röd chilifrukt, mild
1 stor vitlök, pressad
500 g kikärtor, (2 burkar)
1 ägg
1 msk maizena
1/2-1 tsk salt
1 krm mald spiskummin
1/2 tsk torkad koriander
1/2 tsk chipotlepasta
200 g kidneybönor (halverade)
Panering / fritering
1/2 dl vetemjöl
1 ägg, uppvispat
4 dl cornflakes, krossade (mortlade)
3 dl rapsolja
Tillbehör
4 stora salladsblad, isbergssallad
Guacamole (receptet hittar ni här)
Cocktailtomater
Hot tacosås
Gräddfil
Färsk koriander
Lime klyftor
Gör så här
Finhacka lök och chili och fräs mjukt i olivolja tills löken blir mjuk och glansig, ca 3-4 min. (Medelhög värme så att det inte bränns) Pressa sedan i vitlöken, rör samman.
Sila av spadet, torka av och mixa under tiden kikärtorna slätt i en matberedare. Tillsätt ägg, maizena, salt, spiskummin, torkad koriander & chipotlepasta. Rör samman till en jämn, fast smet. (Tänk på att inte tillsätta vätska, då håller inte biffarna ihop sedan vid panering / fritering)
Dela kidneybönorna på hälften och vänd försiktigt ner i kikärtssmeten.
Panering & fritering
Krossa cornflakes med händerna i en påse, eller mortla sönder dem.
Ta fram 3 skålar. Vispa upp ägget i den ena, mät upp mjöl i den andra och lägg i

Källa