Citron- och rosmarinkyckling med fluffigt potatismos

Om jag får välja en kycklingrätt så vill jag äta denna, Citron- och rosmarinkyckling med fluffigt potatismos. Så otroligt gott och mycket enkelt att tillaga. Det känns tom lite festligt sådär en dag mitt i veckan ♥
Ni måste verkligen testa att göra detta recept, ni kommer älska… Här kommer det!

4 pers (1 kycklingfilé / person), 40 min
Ingredeinser
2-3 msk smör att bryna på kycklingen i
4 större kycklingfiléer, gärna Ekologisk Bosarpkyckling
1/2 kruka rosmarin (bladen), finhackat (till att ha i filéerna samt i såsen)
2-3 citroner, saften
1/2 msk kycklingfond
1/2 dl vatten
75 g smör
Salt
Peppar
Fluffigt potatismos
800g mjölig potatis
50g smör
1 dl mjölk
1 dl -1,5 vispgrädde
1/3 – 1/2 tsk vitpeppar
1/2-1 tsk salt, efter smak
Gör så här
1. Sätt ugnen på 140 grader varmluft. (150 grader vanlig ugn)
2. Ta fram kycklingfiléerna och ansa dom lite.
3. Hacka färsk rosmarin på en annan skärbräda.
4. Vik upp lilla fliken på filén och strö på lite utav den färska & ny-hackade rosmarinen, stäng igen fliken. Repetera på varje kycklingfilé och lägg allt på ett fat. (Resterande del av den hackade rosmarinen skall ner i såsen)
5. Salta och peppra båda sidorna på filéerna.
6. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör.
7. Bryn filéerna runt om så att de får härlig gyllene färg och lägg sedan

Källa