Vego-måndag, tisdag eller onsdag, spelar väl ingen roll? Men att äta mer vegetariskt vet vi ju är bra för både kropp och knopp!
Om allt vegetariskt smakar som denna rätt så skulle jag kunna äta vegetariskt varje dag… Ni måste bara prova!! Recept ↓
25 min, 4 pers
Ingredienser:
Chili sin carne
2 gula lökar, finstrimlade
1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
2 vitlöksklyftor, pressade
400 g krossade ekologiska tomater (1 burk)
1 tsk ekologisk grönsaksfond
1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk Smoked paprika HOT, pulver (den heta varianten)
2 pack ekologiska blandade bönor à 380g
1/2- 1 tsk salt
5-6 varv med svartpepparkvarnen
Guacamole
3 avokados
1/3 kruka färsk koriander, finhackad
5-6 droppar citronsaft
salt & peppar efter smak
Gör så här:
1. Strimla lök och paprikor. Fräs i en panna med olivolja på medelhög värme så att löken inte tar färg. Pressa i två vitlöksklyftor och låt det svettas tillsammans några minuter i pannan.
2.Häll över dem krossade tomaterna och tillsätt grönsaksfonden och alla kryddor. (Spiskummin, smoked paprika hot, salt och några varv med svartpepparkvarnen.) Smaka av.
3.Sila bort spadet från bönorna med en sil och tillsätt till sist bönorna i tomat & paprikaröran. Rör försiktigt så att bönorna håller ihop. Ställ åt sidan. (värm upp vid servering)
Guacamole
Kärna ur avokadon, hacka ned eller mosa med en gaffel i en skål. Finhacka koriandern och rör