Chèvresnitt med marinerade jordgubbar

Tilltugg får vi aldrig nog av, inte sant?Här kommer ett snabbt fixat tilltugg som både känns lyxigt och är hur enkelt som helst att svänga ihop Detta till er glas bubbel ca 15-20 snittar1 surdegsbaguette180g chèvre1/2-2/3 dl crèmefraichesaltMarinerade jordgubbar8-10 jordgubbar, delade i kvartar1 msk balsamvinäger1 msk flytande honung1/2 msk finhackad färsk rosmarinsaltNymalen svartpepparGör så här1. Ta bort det yttersta på chèvreosten, kanten.2. Smula osten i en skål, använd gaffel. Tillsätt crèmefraiche successivt till en slät fin kräm. Den blir slät om man använder en gaffel.3. Salta och smaka av. Lägg plast över, ställ svalt.4. Dela jordgubbarna i kvartar, lägg i en skål och häll över balsamvinäger och honung.5. Finhacka rosmarin och blanda om. Salta och smaka av med nymalen svartpeppar. Låt marinera minst 15 min under plast i kylen.-Sätt ugnen på 200 grader6. Skär skivor av baguetten, lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.7. Ringla lite olivolja över brödbitarna och rosta i ugnen i ca 5-10 min. Tills gyllene & rostade. (Känn efter)Montera snittarna1. Spritsa eller skeda på en klick chèvrekräm.2. Toppa med marinerade jordgubbskvartar och dekorera med lite färsk rosmarin.3. Strö ev lite flingsalt över och servera direkt

Källa