Sommarlunch, sommarpicknick eller lätt sommarmiddag ♥
Att rosta surdegsbröd, breda på solmogen avokado och toppa med små söta solmogna tomater, mozzarella, basilika och en fin olivolja… LYX i all enkelhet!
2 mackor, 10 min
Ingredienser
2 skivor surdegsbröd, el en dela ett litet ciabatta-bröd i två delar, rostat
1 avokado, mogen & perfekt mjuk
6-8 cocktailtomater, delade i kvartar
1 bit mozzarella
Basilika, färsk
Olivolja, att ringla över
Flingsalt & nymalen svartpeppar efter smak
Gör så här
1. Dela brödet i två delar / skivor och rosta i ugnen på 180-200 grader i 5-7 min
2. Dela avokadon, kärna ur och ta bort skalet. Lägg på en halva avokado på varje rostad brödbit och tryck / bred ut med en gaffel över hela mackan.
3. Skiva tomaterna i små kvartar och skär upp mozzarellan.. (Enligt Italienarna drar man isär mozzarellan med händerna, du gör som du vill )
4. Lägg på tomater & mozzarella på den rostade mackan med avokado och toppa med färsk hackad basilika.
5. Strö lite flingsalt över och dra något varv med svartpepparkvarnen över.
6. Dekorera med en kvist färsk basilika och ringla den godaste olivoljan du har över…
NJUT! ♥
Detta är verkligen sommar för mig.. Sommar i var enda tugga!
På bara 10 minuter har ni en riktigt lyxig lunch / picknick, lätt middag redo att avnjutas