Kan du genom att bara blunda och låta smaklökarna jobba via ditt sinne, känna att kombinationen av choklad, hasselnötter, dulce de leche & havssalt är ren och skär magi ?
Jag kan ♥
Och detta receptet vill ni bara prova!
(Är man nötallergiker, uteslut nötterna.. Gillar man inte hasselnötter, byt ut till annan sort.. Tex jordnötter eller mandel !?)
25-30 browniesnittar à ca 4x4cm- 5x5cm
Ingredienser
6 ägg
6 dl socker
300 g smör, smält
100 g 70% choklad, att smälta ner i det smälta smöret
4 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
100 g hasselnötter, utan skal
3/4 burk Dulce de leche (karamelliserad mjölk)
1 tsk flingsalt
(smör och vaniljsocker att smörja in smörpappret med)
Dekoration
Vispad grädde
Hallon
Blåbär
citronmeliss
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra bakplåtspappret och ”bröa” med vaniljsocker. Lägg det smorda bakplåtspappret i en form ca 25 x 35 cm. Vik till kanterna så att det följer formen fint även i kanterna.
4. Smält smöret och bryt sedan i den mörka chokladen som får smälta i det varma smöret. Rör om och ställ åt sidan.
5. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, mjöl, kakao, flingsalt & grovhackade nötter.
6. Tillsätt det smälta smöret & chokladen. Rör till en slät fin tjockare smet.
7. Häll ner hälften av smeten i formen.
8. Klicka ut Dulce de leche (karamelliserad mjölk) med en sked, jämt