Bresaolasnitt med chèvrekräm & rostade pinjenötter

Enkelt, naggande gott, snabbt fixat & festligt på samma gång – kan det bli ett bättre drinktilltugg? En smördegssnitt med bresaola, chèvrekräm, honung, örter & rostade pinjenötter. Här kommer receptet!Ingredienser1 smördeg på rulle, kyld1 paket bresaola (ca 10 skivor)100 g chèvre (mini utan kanter)1,5 dl crème fraiche 34%1 krm saltnymalen svartpeppar efter smakTopping/dekorationhonung, flytanderostade pinjenötter (rostade i en torr panna tills lite gyllene i färgen)hackad timjanruccolaGör så här1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper på en plåt.3. Lägg ut bresaola intill varandra på smördegen, men lämna någon cm vid kanterna.4. Sätt in i ugnen i 15-16 min tills smördegen blivit lite mjukt gyllene i färgen.5. Blanda samman ingredienserna till chèvrekrämen och ställ svalt tills snittarna skall preppas.6. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills de får lite gyllenbrun färg.7. Skär ut valfri storlek på snittar, lägg på ett serveringsfat och spritsa eller skeda på chèvrekräm.8. Ringla över honung, hacka över färsk timjan och strö på rostade pinjenötter. Dekorera med ruccola runt om och dra något varv med pepparkvarnen över snittarna.Kan inte bli enklare! Magiskt gott & mkt enkelt fixat!Let’s mingel!

Källa