Annonssamarbete med Black towerI annonssamarbete med Black tower
Att kombinera vin med mat är himla kul. Det gäller att matcha så att vinet möter upp maträtten så att samspelet blir en symfoni i gommen!
Här kombinerar jag ett utav mina favorit-viner med en Asiatisk lax-sallad där syran och det fruktiga vinet möter upp den smygande hettan i min asiatiska sallad.
Samspelet mellan vinet och denna rätt är en fullträff. Ni måste prova!!
Receptet och mitt vintips kommer här!
4 port, 20 min
Ingredienser
Sesam-lax
400-500 g Laxfilé el salmalax
¾ dl sesamfrö (svarta & vita eller bara vita)
3 msk Jordnötsolja, el neutral olja att steka laxen i
Srirschamajonnäs
2 äggulor
1-2 tsk japanska soja
1 nypa salt
2 dl rapsolja
2-3 msk sriracha-sause
1/2-1 pressad lime
Nudelsallad
180g risnudlar eller glasnudlar
2 msk jordnötsolja
1 röd chilifrukt, finhackad
2-3 salladslökar, finstrimlade
1 vitlöksklyfta, pressad (1 stor eller 2 mindre)
1/2 – 1 msk riven, färsk ingefära
1 lime, pressad
1/2 msk sesamolja
1 kruka koriander
Salt, efter smak
½ huvud isbergssallad
½ dl jornötter, salta hackade
Gör så här
1.Koka ris- eller glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet.
2.Finhacka chili & strimla salladslök. Fräs i jordnötsolja på medelhög värme i ca 1-2 min och pressa sedan ner vitlöken, rör samman.
3.Blanda ner ris- eller glasnudlarna i lök & chili-fräset och tillsätt hackad koriander, pressad lime, riven färsk ingefära samt sesamolja. Smaka upp med salt.
4.Skölj och