Brunch, söndagslunch eller fika? Ja, alltså belgiska våfflor med kan man ju bli sugen på precis när som helst. Det är ju bara så mycket godare än vanliga våfflor (tycker jag) ♥
8 belgiska våfflor, 8 port
Ingredienser
2 ägg, separerade (vitor i en skål och gulor i en annan)
3/4 dl socker
180 g smör, smält
3 dl mjölk (alt havredryck)
3,5 dl vetemjöl special
1/2 msk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
(smör att pensla järnet med)
Tillbehör
Lättvispad grädde
Hallon / (Blåbär)
Lönnsirap
Gör så här
1. Sätt igång våffeljärnet
2. Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken.
3. Blanda samman mjöl, bakpulver & vaniljsocker i en skål. Blanda väl.
4. Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, likt en toppig maräng.
5. Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen.
6. Vispa försiktigt i mjölblandningen till en slät smet.
7. Vänd till sist ner den hårt vispade äggvitan. (Obs: vänd i med en typ slickepott och rör ej för mycket!)
8. Smöra järnet uppe och nere och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 min tills gyllene. Håll koll på värmen.
9. Servera dom nygräddade belgiska våfflorna med lättvispad grädde, bär & ringla över lite härlig lönnsirap! ♥♥♥
MAGI MAGI MAGI…
Lycka till där hemma och ha en härlig söndag KRAM