Snoddas, kärleksmums, chokladrutor, mockarutor… Ja,”kärt barn har många namn..” ♥
Med All rätt, för dessa är sedan barnsben mina absoluta fika-favoriter.
Här kommer receptet som jag använder när jag bakar dessa sagolika små kärleksrutor!
ca 30 bitar, 40 min
Ingredienser
150 g smör, smält
2 ägg
3 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl special
1 msk kakao
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Glasyr
75 g smör, smält
2 msk espresso (kaffe)
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker (+ någon msk om den behöver lite till)
Garnering
karamellströssel eller
kokosflingor
Gör så här
– Sätt ugnen på 175-180 grader
1. Smält smöret och låt svalna
2. Vispa ägg och socker vitt & poröst
3. Blanda de torra ingredienserna i en skål, bland väl.
4. Använd sil och sikta ner mjölblandningen i äggvispet, vänd i med slickepott eller vispa försiktigt. Rör sedan i det smälta smöret & mjölken.
5. Häll smeten i en form ”30x40cm” täckt med smort smörpapper (smörj med smör + lite vetemjöl)
6. Grädda kakan i ca 15 min
7. Låt kakan svalna något.
8. Smält smöret till glasyren
9. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en slät, blank glasyr. (Blir den för lös, tillsätt lite mer florsocker)
10. Bred på glasyren över kakan när den är lite halvt ljummen, toppa med karamellströssel, kokos eller som jag gör använd både och
Det är ju bara så försvinnande