Bästa Pizzan med bresaola, ruccola & fetaost

Pizza i all ära!
Men att göra pizzadegen själv och baka den krispigt i ugnen eller på pizzastenen och toppa med tillbehör som dessa, det är Magi det ♥
Har ni inte testat denna pizza-kombo så är det på tiden.
Kalljäst pizzadeg+tomatsås+mozzarella+bresaola+
ruccola+fetaost+basilikakräm = SANT ♥
Receptet kommer här!

ca 4 runda pizzor, 15 min + jäsning 4-6h i kyl
Pizzadeg
6 dl ljummet vatten
10-12 g jäst
2 tsk salt
2 tsk socker
2-3 msk rapsolja
ca 200g durumvete
ca 800g vetemjöl
Tomatsås
400 g krossade tomater
1 msk rapsolja
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
salt / svartpeppar efter smak
Topping
Riven Mozzarella
Riven gräddost   (Jag brukar köra hälften vardera mozzarella / gräddost)
Bresaola
ruccola
fetaost
Basilikakräm
1,5 dl crème fraîche
1/2 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika-färsk
salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak

Gör så här
Det viktigaste när det kommer till degen är att den arbetas med hjärta. Länge, långsamt och med massa kärlek.1.Mät upp ljummet vatten, tillsätt jästen, socker, salt, olja och lös upp. Tillsätt durumvetet först och rör ut. 2.Tillsätt sedan successivt vetemjölet och låt degen gå i assistenten med degkrok i 15-20 min. Degen skall bli elastisk och ju längre man kör den i maskinen desto mer stärkelse jobbas ut, vilket ger en mer elastisk deg som håller ihop riktigt fint vid utbakning sen.
3.När degen känns mättad, icke kladdig & blank, fin och jämn. Ta upp den på

Källa