Har ni testat göra Banh mi någon gång ? (Vietnamesisk macka)
Jag gillar det, men föredrar att göra Banh mi fries, alltså inte klassiskt serverat i bröd, utan tillsammans med pommes.
Det är galet gott, och så himla enkelt att göra.
Jag gör så här, här kommer receptet
4 port, 30 + (3h)
Ingredienser
400-500g fläsksida
1/2 dl hoisinsås
1 riven/pressad vitlökklyfta
1 msk Go chu jang sås (Finns vid det asiatiska i butik)
salt, efter smak
nyalen svartpeppar
Pommes (Orkar du inte göra egna pommes, köp och kör i ugnen – går utmärkt!)
6-7 mjöliga potatisar
4-5 dl frityrolja
Go chu jang majonnäs
1 dl majonnäs (hemslagen eller Hellmans)
1-2 msk go chu jang sås
salt, efter smak
Annons
Neutral majonnäs
1 dl hemslagen majjo, alt 1 dl Hellmans
Sallad
Råkost mix ( strimlad vitkål & morot)
Isbergssallad, tunt skuren
Cocktailtomater
2 avokado
Rostade sesamfrö
1 msk vita sesamfrö, torrostade
Topping
Koriander
Gör så här
Fläsksidan
1. Sätt ugnen på 125 grader varmluft.
2. Blanda samman ingredienserna till marinaden och gnid in hela köttbiten.
Ps. Jag skär bort ”svålen” på fläsksidan, men bara det översta (skinnet) så att mkt fett finns kvar. Detta för att svålen blir rätt hård/seg.
3. Sätt in i ugnen i 3 h. Salta och peppra uppe på!
Go chu jang majonnäs
Blanda samman hemslagen el hemmlans majjo med Go chu jang sås. Smaka av så att det