Baked Alaska med kladdkaksbotten & maräng

Nu är det många som funderar på Nyår & Nyårsmeny’n eller hur? Jag har receptet på bästa & enklaste desserten!!
Här kommer årets ”2018” hetaste nyårsdessert – Baked Alaska med kladdkaksbotten, glass & bränd maräng. Och vet ni…. BUS-ENKELT ♥
Tips redan nu: Känner man inte att man har tid att baka en kladdkaka för att ha som ”botten” så går det bra att köpa en färdig, vanlig tårtbotten tex choklad.

10 pers, 15 min (+kladdkaka 25 min)
Ingredienser
2 liter Glass (Valfri sort – Jag tog hallonglass & daimglass)
4 äggvitor
3 dl socker
Kladdkaks-botten (Till kladdkaksbotten behövs en 20 cm springform)
75 g smör
0,75 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
0,5 msk vaniljsocker
0,5 dl kakao
2 ägg
1 dl vetemjöl
(Alternativt köp en färdig tårtbotten vanilj eller choklad)
Gör så här
Börja med Kladdkaksbotten som måste svalna helt innan montering! (Denna kan göras på morgonen el dagen innan)
1.Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en 20 cm springform + smöra & pudra kakao i botten och en bit upp på kanterna
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft
3. Smält smöret i en kastrull och dra sedan bort från plattan
4. Blanda i strösocker och farinsocker i det varma smöret.
5. Tillsätt kakao & vaniljsocker, rör om.
6. Rör i mjölet till en tjock kladdig smet, och knäck sedan i äggen ett i taget. Rör

Källa