Asiatisk råbiff på med het majjo

Det finns råbiff och det finns råbiff…
Dessa små aptitretare är bara så galet goda. Perfekta som förrätt eller bara en del av ditt lyxiga tapasbord.
Superenkelt att svänga ihop och får garanterat dina middagsgäster imponerade. Receptet kommer här!

8st små ”puckar” av asiatisk råbiff, 10 min
Ingredienser
250g malt innanlår (Jag körde på kalvinnanlår, malt till just råbiff)
1/2 msk riven färsk ingefära
1,5 msk kikkomansoja
3 kryddmått sesamolja
salt, efter smak
nymalen svartpeppar efter smak
Het majjo
1/2 dl majonnäs (hemslagen alt Hellmans majonnäs)
1-1,5 tsk srirachasås (Portionera i successivt och smaka av så du får hettan du önskar)
Topping
1/2-1 msk Rostade sesamfrö (Torr-rosta i stekpannan på medelhög värme tills gyllene)
Tunt skuren chili frukt
Smala skurna stänger av färsk ingefära
(Nori-chips = Torkat sjögräs)

Gör så här
1. Lägg det malda köttet i en bunke
2. Riv i färsk ingefära och tillsätt soja & sesamolja.
3. Salta och peppra lite och blanda samman.
4. Forma små pukar med hjälp av en ”tartar-stans”, eller använd en liten stans- rund form för att få jämna fina små  puckar. Ställ svalt!
5. Blanda samman majjonnäsen, smaka av och lägg i en liten spritspåse. Detta spritsas på precis innan servering.
6. Torr-rosta sesamfröna och fixa din dekorationen som du önskar.
7. Ta fram råbiffen innan servering, spritsa på den heta majonnäsen och dekorera.
8. Ringla över lite

Källa