Asiatisk laxtartar på friterat rispapper

Hej Darlings!Vad härligt att börja blogga här på ELLE. Superkul!!Jag tänkte dela med mig av ett favoritrecept som jag har i min nuvarande kokbok.Asiatisk laxtartar på friterat rispapper. Ett perfekt tilltugg till minglet och till ett glas bubbel, el två 10-15 bitar

Annons

Ingredienser300 g salma lax1 grönt äpple (t ex Granny Smith)1 msk ingefära, skalad och riven0,5 msk sesamoljasalt (efter smak)svartpeppar4-5 blad rispapper3 dl rapsolja (eller frityrolja)salt0,5 dl sesamfröngräslök (eller ärtskott)Gör så här1. Hacka laxen i små tartarbitar.2. Skala, kärna ur och finhacka äpplet.3. Vänd ihop den fint hackade laxen, äpple, riven ingefära och sesamolja. Smaka upp med salt och peppar. Ställ svalt.4. Mät upp olja i en kastrull som du får plats med ett helt rispapper i.5. Värm upp oljan till 150–160 grader.6.Lägg i ett rispapper åt gången och vips på ett par sekunder så har du ett friterat rispapper – som ett stort rischips.7. Ta upp, lägg på hushållspapper, salta och bryt till cirka 7 x 7 centimeter stora bitar.8. Lägg sesamfrön i en panna och rosta på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Akta så att de inte bränns! Låt svalna.9. Skeda upp tartaren på rispapprena och toppa med rostade sesamfrön.10. Dekorera

Källa