Amerikanska banoffee pannkakor – magi

Om ni gillar Banoffepaj så kommer ni älska Banoffee pancakes
Amerikanska pannkakor varvade med dulce de leche, banan, grädde & hasselnötter… Ja, ni hör ju! Receptet är mycket enkelt och kommer givetvis här!

8-10 st amerikanska pannkakor
Ingredienser
2,5 dl vetemjöl special
2 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 nypa salt
1 ägg
Tillbehör
vispad grädde
skivad banan
dulce de leche (Karamelliserad mjölk)
rostade hasselnötter
lönnsirap eller ljus / vit sirap
Gör så här
1. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. (Mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver & salt.)
2. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet.
3. Smält smöret i en stekpanna (jag använder teflon till mina pannkakor). Häll i smöret i smeten och vispa.
4. Rör till sist i ägget i smeten.

5. Tips! För att få jämna, runda & fina pannkakor lägg er en stans i stekpannan. Häll sedan i knappt 1/2 dl och låt steka på medelhög värme i ca 1,5-2 min. (Lägg alltid i en liten klick smör innan varje pannkaka skall stekas.) Smeten fastnar lätt på stansens insidor, så hjälp till med en kniv att peta ner när du drar upp den.
6. Vänd pannkakan, och stek vidare helt utan stans ytterligare ca 1 min.
Har man ingen stans hemma så häll direkt ner lite i stekpannan, typ

Källa