Hallå på er!
Igår både bakade jag och gjorde en film på hur jag bakar denna galet goda After Eight-kladdkaka. Filmen kan ni se HÄR om ni är nyfikna, och receptet ser ni här nedan
Alltså, ni måste bara baka denna. Så enkelt & så gott. Tänk er en kladdigt härlig kladdkaka med toner av mint med ett krämigt chokladtryffeltäcke. ♥
Mumma för själen & gommen, receptet kommer här!
10-12 bitar, 30 min (behövs en 20 cm springform)
Ingredienser
Smör & kakao, att ”bröa” formen med
After eight kladdkaka
150 g smör, smält
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg
2 dl vetemjöl
14 bitar After Eight
Chokladtryffeln
150-160 g mjölkchoklad, finhackad
1 dl grädde
Dekoration & tillbehör
After Eight, halverad i trekanter
Florsocker, att sikta över
Lättvispad grädde el glass, att servera till
Gör så här
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en 20 cm springform + smöra & pudra kakao i botten och en bit upp på kanterna
1. Smält smöret i en kastrull
2. Blanda i strösocker och farinsocker i det varma smöret.
3. Tillsätt kakao & vaniljsocker, rör om.
4. Rör i mjölet till en tjock kladdig smet, och knäck sedan i äggen ett i taget. Rör till en tjock, blank och fin smet.
5. Sätt in i ugnen i ca 20 min (beroende på ugn), den skall