God morgon härliga söndag. Bakar ni också enkla små Tekakor så här på morgonen för en lyxig söndagsfrukost?
I fredags morse (midsommarafton) åkte jag och hela min lilla familj ut med båten för att äta en mysig midsommarfrukost på sjön.
Vi tog då med oss fiskespö eftersom barnen så gärna ville fiska en stund.
Vi ankrade båten vid en liten ö ute i Mälaren, inte så långt ifrån vår hamn. Där stannade vi och drack kaffe, åt mackor och hade en supermysig stund i morgonsolen.
Under tiden vi åt frukost kastade jag och barnen lite kastspö. (Det var bra länge sedan jag fick napp över huvudtaget om man säger så..)
Men vipps på mitt andra kast så får jag napp!!
Jag vevar och vevar med spänning… Ni skulle sett barnens STORA ögon… ”Plask” sa det och upp for en stor GÖS, en riktigt stor GÖS!
Den var bara så fantastiskt fin, så jag var bara tvungen att ta hem och tillreda den på det bästa sättet jag vet
Receptet kommer här!
2 port
Ingredienser
2 gösfiléer (a 150-200 g)
25-50 g smör, att steka och ösa fisken med
salt + malen vitpeppar
8 små färskpotatisar
2 msk hackad gräslök
1-2 dl grädde
Gör så här
1. Salta fisken så att den får ligga en stund och snabb-rimmas.
2. Skrubba färskpotatisen