Krämig tomatpasta med mozzarella & parmesan!

Pasta pasta pasta.. Detta kan vara bland det enklaste att tillaga, men också bland det godaste i pastaväg..
Fantastiskt krämig och smakfull pastarätt som får dig att åka till Italien och tillbaks under middagen när ni äter
Ni måste testa, receptet kommer här!

4 pers, 15 min
Ingredienser
400 g spaghetti
Tomatsås
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk konserverade cocktailtomater (Av fin sort)
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl creme fraiche 34%
1/2-1 dl grädde
1/3 kruka basilika, hackad
1 tsk torkad eller färsk oregano (bladen)
Salt & svartpeppar efter smak
Tillbehör / topping
430 g mozzarella, stor – skivad i tunna skivor
25 g riven parmesan, lagrad 30 månader
Färsk basilika
Gör så här
1. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på paketet
2. Hacka löken och bryn i en klick smör tills den mjuknar och blir glansig. (Försiktigt)
3. Tillsätt den hackade vitlöken och rör i.
4. Tillsätt konserverade cocktailtomater & buljong, låt puttra.
5. Tillsätt crème fraîche,  grädde samt hackad färsk basilika & oregano. Låt sjuda på låg värme och smaka upp med salt & peppar!
6. Servera den ”al dente” kokade spaghetti’n till den krämiga tomatsåsen och toppa med skivad mozzarella, riven parmesan & färsk basilika!

Njut… Mums.. Älskar krämig pasta ♥

Ibland är det enkla det goda.. I detta fallet är det verkligen så. Lycka till i köket
Kram C

Källa