Hej på er mina härliga Bloggisar!
Hur många av er dricker islatte på sommaren? Och hur många vill ha den helt utan tillsatt socker? Jag är en ev dom som inte tillsätter socker i min islatte.
Tricket för att få den att ”kännas” sötare är att använda laktosfri mjölk. Ni har kanske märkt att den är lite sötare i smaken än vanlig mjölk?
Skippa sockret och njut av din islatte på det bästa sättet. Här kommer mitt tips för att få till den bästa ♥
1 islatte, 2 min (+ frys av kaffe-iskuber minst 4-6 h)
Ingredienser
2 dl kaffe, att frysa till iskuber
2-3 dl laktosfri mjölk (mellan)
Gör så här
1. Brygg 2 dl starkt kaffe. (Jag trycker på knappen ”stor stark espresso” hemma i min maskin.)
Låt kaffet svalna något och mät sedan upp i iskubs-påsar eller liknande.
2. Lägg in i frysen och låt frysa till is. (ca 4-6 h)
3. Ta ut kuberna från frysen och fyll upp i ett härligt glas.
4. Häll över mjölk
Fyll upp glaset!
Och…
NJUT ♥
Tricket!
Tricket med islatte är att frysa in kuber av kaffe & använda laktosfri mjölk.
Att lägga ner isbitar, hälla över varm kaffe och sedan mjölk blir aldrig någon riktigt bra IS-LATTE. Här har du sommarens bästa islatte som håller sig kall länge och till