Härliga måndag!
Vad är ni sugna på för middag ikväll, vad skall ni äta? Caesarsallad är bland det godaste jag vet i salladsväg, så himla gott. Så ikväll blir det en storfavorit hemma hos oss – Caesarsallad i parmesankorgar med krispiga krutonger till. Mums!!
Här kommer mitt recept!
4 pers, 45 min
Ingredienser:
Salladen
1 romansalladshuvud
10-15 cocktailtomater, blandade färger
2 paket bacon, ekologiska
2-3 st minutfiléer – (kycklingfiléer, utbankade, tunnare filéer)
Brödkrutonger
1 ciabattabröd, litet ca 15 cm långt 8 cm brett
2 msk olivolja
2 vitlökar
1 msk persilja, finhackat
flingsalt
Caesardressing
1 äggula
1/2 pressad vitlök
5 sardeller, finhackade
1 tsk citronsaft
1/2 tsk rödvinsvinäger
ca 1 dl rapsolja
3/4-1 dl parmesan, riven
2 msk mjölk ( om du önskar tunnare konsistens )
salt & svartpeppar efter smak
Parmesankorgar
75 g parmesan, grovriven
Gör så här:
Börja med Caesardressingen:
Vispa samman äggulan med citronsaft, rödvinsvinäger, pressad vitlök och fint fint hackade sardeller. (De skall vara så fint hackade att det ser ut som en kräm)
Häll droppvis i oljan till önskad konsistens. Häll inte på oljan för fort och i för stor mängd, då tjocknar inte dressingen. Riv parmesanen och blanda i. Blir dressingen väldigt tjock så rör i lite mjölk. Det låter kanske konstigt, men mjölken gör den tunnare och balanserar även syran i dressingen. Man får reglera syran genom att smaka av. Häng med i din matlagning