Mina härligt saftiga & gyllene lussekatter!

Här kommer receptet på mina härligt saftiga & gyllene lussekatter.Finns det något värre än när man är riktigt sugen och köper en lussekatt på ett café och den är torr? Då blir man bara så besviken…När jag bakar lussekatter bakar jag alltid efter detta recept. Hemligheten bakom riktigt saftiga lussekatter är egentligen ingen hemlighet. Det är ägget man tillsätter i smeten… Receptet kommer här! ca 40 lussekatter, ca 2 hIngredienser200 g smör, smält5 dl mjölk50 g jäst1 g saffran1,5-2 dl socker1 tsk salt1 äggca 15 dl vetemjöl specialDekor / pensling1 uppvispat ägg att pensla medrussinGör så här1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till fingervarmt (37°C).2. Smula jästen i en degbunke och häll över degvätskan. Rör tills jästen löst upp sig helt.3. Stöt saffran med en nypa strösocker i en mortel och rör sedan ner i degvätskan.4. Tillsätt alla övriga ingredienser men portionera i mjölet successivt. (Spar lite till utbakning.)5. Arbeta degen i ca 5 minuter med degkrokar. Tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig.6. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.7. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela upp degen först i två stora delar. Skär sedan lika stora bitar och forma lussekatterna. Rulla

Källa