Pasta med het köttfärssås

Här kommer receptet på min variant av den klassiska köttfärssåsen. Lite godare, lite roligare & lite hetare 4 pers, 20 minIngredienser400-500 g pasta, kokt ”al dente”1 gul lök, finhackad1 vitlöksklyfta, finhackad1/2 finstrimlad färsk röd chili (mild)3 färska champinjoner, fint hackade400 g nötfärs1 msk koncentrerad kalv- el oxfond (tillsätt mer om det behövs i slutet)3 dl vispgrädde3 msk tomatpuré1-2 tsk srirachasås (smaka dig fram så det inte blir för starkt)1/2 msk sherryvinäger (eller 1-2 msk Bristol Ceam Sherry)1/2 dl vatten (om köttfärssåsen reducerat ner för mkt och blivit lite för tjock – lätta upp med vatten)salt, efter smaknymalen svartpeppar, efter smakTillbehör / dekorationfärsk timjan eller basilikariven parmesanGör så här1. Koka pastan enl anvisningarna på paketet (al dente).2. Fräs finhackad lök, vitlök, chili i en rejäl klick smör på medelhög värme så inget bränns.3. Vänd sedan i fint hackade champinjoner och låt fräsa samman med lök & chilin tills svampen mjuknat (förvällts).4. Tillsätt nötfärsen och låt den genomstekas / blandas samman med lök mm.5. Tillsätt grädde, fond, tomatpuré, sherryvinäger (el Bristol Cream Sherry) & srirachasås. (Tillsätt srirachasåsen successivt då den är het.) – Smaka av!6. Låt såsen puttra samman, reducera ner. Blir den för ”kompakt / reducerad tillsätt vatten som lättar upp

Källa