Igår slängde jag ihop en oxfilégryta som bara blev helt fantastiskt god. Jag serverade den till en grönsallad med syrlig vinägrett och jasminris. Så gott!! Här kommer receptet 4 port, 20 minIngredienser400g oxfilé1 stor bananschalottenlök, finstrimlad1 vitlöksklyfta, finhackad1/2 röd chilifrukt6 cocktailtomater, delade i kvartar1 tsk tomatpuré1/2-1 msk kalvfond1 msk cognac2-3 dl vispgrädde1 dl Creme fraiche 32%1-2 tsk dijonsenapSaltNymalen svartpepparGör så här-Koka riset enl anvisningarna på paketet.1. Skär ned oxfilén i tjocka strimlor, lägg på ett fat. Salta och peppra (svartpeppar)2. finstrimla schalottenlök och hacka vitlöken fint. Strimla även chilin. (Se till att kärnorna inte kommer med, då kan det bli för starkt)3 Fräs detta försiktigt i en klick smör tills löken blir glansig.4. Tillsätt tomaterna och låt fräsa med tills de mjuknat. Klicka på tomatpurén, rör om och tillsätt sedan cognac, fond, grädde, dijonsenap & Creme fraiche. Låt puttra ihop. Smaka av och smaka upp med salt och svartpeppar.5. Hetta upp en stekpanna med olja och en klick smör, bryn köttet hastigt runt om och häll sedan över allt i grytan. (Köttet skall bara brynas, så det är rosa inuti och inte blir torrt).6. Låt puttra någon minut och servera sedan till riset och en syrlig sallad. Så gott!!!Smaklig spis