Hur gott är det inte med en riktig vällagad lasagne?Jag älskar det, och hela familjen likaså. Det är ju så enkelt att göra mycket mat på en och samma gång. Perfekt sedan för lunchlådorna. Här kommer receptet på min!6-8 pers, 60 minIngredienser1 paket lasagneplattor 400-500 g2 msk olivolja, att steka i600-800 g köttfärs2 gula lökar, finhackade2 vitlöksklyftor, pressade2-3 burkar finkrossade tomater (Mutti)2 msk tomatpuré1/2 msk torkad oregano1/2 kruka färsk basilika1 grönsaksbuljongtärning1/2 msk oxfondSalt, efter smakSvartpeppar, nymalen efter smak400 g riven gratängost, prästost eller riven mozzarellaBechamelsås100 g smör1 dl vetemjöl6 dl mjölk3 dl vispgräddeSalt, efter smakPeppar, något varv med pepparkvarnen barariven muskot, efter smakTillbehörParmesan, rivenFärsk basilikaMixsalladCocktailtomaterOljarödvinsvinägerGör så härKöttfärssåsen1. Finhacka löken och fräs mjukt i olja på medelhög värme 3-4 min.2. Tillsätt köttfärsen och bryn den.3. Häll ner allt i en större kastrull.4. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, oregano, hackad färsk basilika, tomatpuré, grönsaksbuljong och oxfond.5. Låt puttra samman 15 min och smaka under tiden upp med salt & svartpeppar.Bechamelsås1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mjölet och rör ihop.2. Tillsätt mjölk under konstant omrörning / vispning, (akta så att det inte bränns i botten, då tar såsen smak av det brända och man får börja om).3. Successivt kommer såsen tjockna,