Denna grönsakssoppa är en klassiker i mitt kök. Den gjordes av min gammelfarmor på hennes lilla hotell ”Villa Lido” som hon drev i Funchal på Madeira, (Portugal) när jag var liten. Hon var en duktig kock som lärde upp hela staben på hotellet.Soppan är galet god, kul att göra, billig och så nyttig 4 port, 60 minIngredienser1 gul lök2 potatisar1 dl finhackad vitkål1 dl små-tärnad Rotselleri1/2 dl fintärnad bladselleri10 cm purjolök2 morötter1 knippe persilja2-3 msk tomatpuré1 burk krossade tomater1 msk smör + 2 mk olivolja1 liter färdigblandad grönsaksbuljongsalt, efter smak1 msk hel svartpeppar100g SpagetthiGör så här1. Hacka alla grönsaker i ”minikuber”.2. Börja med att smälta 1 msk smör med 2 msk olivolja.3. Låt löken svettas i fettet och tillsätt sedan ett par msk tomatpuré och rör om. Låt tomatpurén få fräsa runt lite med löken för att få en rundare ton.4. Häll sedan i en burk krossade tomater och späd successivt ut med lite färdigblandad grönsaksfond. Inte för mycket på en gång, utan successivt så det inte blir för ”simmigt”.5. Låt detta få ett uppkok och tillsätt sedan alla hackad grönsaker.6. Lägg de hela svartpepparkornen i en te-sil som går att försluta och lägg ner i soppan. Låt puttra med