Skånsk ”äggakaka” med jordgubbar, lime & grädde

Hej på er finingar!Visste ni att jag är född i Skåne? Jodå, 1984-06-13 föddes jag, Catarina König på BB i mysiga lilla Ängelholm. Min mamma kommer nämligen ursprungligen från Båstad och är född & uppvuxen i Skåneland.Strax efter att jag föddes flyttade hela familjen upp till Sthlm eller rättare sagt lite norr om, nämligen finaste lilla idyllen Sigtuna, där jag är uppvuxen.Så, apropå SKÅNE, vad passar bättre idag än en riktigt Skånsk ”äggakaka”, fast på mitt vis med lime, vanilj, jordgubbar & grädde? (Äggkaka är lite som en fläskpannkaka utan fläsk.)Här kommer receptet, superenkelt & supergott såklart 4 pers, 20 minIngredienser4 ägg5 dl mjölk2 msk strösocker1 tsk vaniljsocker1/2 tsk salt20 g smör, smält1/2 lime, rivet skal2 dl vetemjöl special1 tsk bakpulver5-6 jordgubbar, skivadeTillbehör2 dl grädde, vispad1 /2 tsk vaniljsocker1 tsk strösockerJordgubbar, skivade (8-10 st)Gör så här1. Sätt ugnen på 200 grader2. Vispa samman ägg, mjölk, socker, vaniljsocker, rivet limeskal & salt3. Blanda mjöl och bakpulver väl i en skål och rör sedan ner i äggblandningen. Rör slätt!4. Smält smöret i en gjutjärnspanna (om du vill göra som jag, baka den direkt i pannan i ugnen)– Annars smöra en ugnssäker form ca 20×20 cm.5. Rör ner det smälta smöret i smeten, rör samman och häll tillbaks i gjutjärnspannan,

Källa