Hej Darlings!
Snart Alla hjärtans Dag!!
Vet ni vad ni skall laga för huvudrätt ? Brukar ni göra Steak-sandwish ?
Nä, man gör inte det så speciellt ofta… Men NU är det dags!
Denna kaxiga huvudrätt får vem som helst på fall, jag lovar!!
Receptet är enkelt, alla klarar detta och det kommer här.
2 port, 40 min
Ingredienser
2 bitar hängmörad ryggbiff (ca 200g/bit)
2 skivor surdegsbröd
20g smör att steka brödet i
Picklad silverlök
1 silverlök
1/2 dl ättika
3/4 dl socker
1,5 dl vatten
Tryffelmajjo
1 äggula
1/2 tsk vinäger (Jag älskar champagnevinäger men funkar med vit-vin el rödvinsvinäger också)
1/2-1 tsk dijonsenap
1-1,25 dl rapsolja
2-4 droppar tryffelolja (en god)
1/2 finhackad tryffel (Om man hittar i butik och vill köpa)
salt
nymalen svartpeppar
Annons
(PS! Om man är i tidsnöd el inte vågar slå majjo. Köp Hellmans majjo och smaksätt med tryffel & tryffelolja – as simple as that! )
Topping
Rostad lök
Riven parmesanost (22 mån)
Krasse
Gör så här
Börja med att pickla silverlöken.
1. Koka samman ättika, socker och vatten tills sockret smält helt. Låt svalna.
2.Hyvla löken till tunna ringar med hjälp av en mandolin. Lägg i en bunke el burk och häll över den avsvalnade lagen. Ställ svalt. (Detta kan man förbereda dagen innan)
Slå majonnäsen
1. Separera äggulan från vitan och lägg i en liten skål. Tillsätt dijonsenap och lite vinäger.
2. Vispa