Västerbottenpannacotta med löjrom

Alla hjärtans dag närmar sig och jag har tips på en förrätt som är vacker, enkel att göra och gudomligt god
En Västerbottenpannacotta med löjrom, fint hackad rödlök, gräslök, & knaperstekt surdegsbröd.. Kan det bli bättre ?

6-8 port, 15 min (+kyl & frys 8h)
Ingredienser
Västerbottenpannacotta
3dl vispgrädde
1 krm malen vitpeppar
2 dl riven Västerbottenost
1 krm salt
2 gelatinblad
Topping
120g löjrom (Mer el mindre-du väljer)
1 rödlök, finhackad (finhackad..)
1 kruka gräslök, finhackad
Inkromet på ett mindre surdegsbröd, alt kavring
1 kruka Krasse
1 citron, klyftor

Annons

Gör så här
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
2. Hetta upp grädden i en kastrull. Tillsätt den rivna osten och rör tills osten smält helt. (Ha plattan på låg temp så det inte bränns i botten)
3. Dra bort från värmen och tillsätt gelatinbladen och smaka upp med vitpeppar & salt.
4. Häll upp pannacottan i silikonformarna och ställ i kylen ca 4-6h. När de stelnat till så kan man ställa in pannacottan i frysen.
Man ställer pannacottan i frysen så att det går att få ut de snygga formarna sedan.
Tips! När pannacottan är genomfrusen kan man med fördel ta loss pannacottorna och ställa på ett fat i kylen med plast över några h innan de skall serveras.

Annons

(Är

Källa