Alla hjärtans dag närmar sig och jag har tips på en förrätt som är vacker, enkel att göra och gudomligt god
En Västerbottenpannacotta med löjrom, fint hackad rödlök, gräslök, & knaperstekt surdegsbröd.. Kan det bli bättre ?
6-8 port, 15 min (+kyl & frys 8h)
Ingredienser
Västerbottenpannacotta
3dl vispgrädde
1 krm malen vitpeppar
2 dl riven Västerbottenost
1 krm salt
2 gelatinblad
Topping
120g löjrom (Mer el mindre-du väljer)
1 rödlök, finhackad (finhackad..)
1 kruka gräslök, finhackad
Inkromet på ett mindre surdegsbröd, alt kavring
1 kruka Krasse
1 citron, klyftor
Annons
Gör så här
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
2. Hetta upp grädden i en kastrull. Tillsätt den rivna osten och rör tills osten smält helt. (Ha plattan på låg temp så det inte bränns i botten)
3. Dra bort från värmen och tillsätt gelatinbladen och smaka upp med vitpeppar & salt.
4. Häll upp pannacottan i silikonformarna och ställ i kylen ca 4-6h. När de stelnat till så kan man ställa in pannacottan i frysen.
Man ställer pannacottan i frysen så att det går att få ut de snygga formarna sedan.
Tips! När pannacottan är genomfrusen kan man med fördel ta loss pannacottorna och ställa på ett fat i kylen med plast över några h innan de skall serveras.
Annons
(Är