Råbiff deluxe med magiska tillbehör

Råbiff är bland det godaste jag vet, så har det alltid varit.
Mina favoriter är min asiatiska råbiff och denna lite mer klassiska men med twist.
Kombinationen är makalös och man vill bara ha MER… Ni måste testa där hemma!!
Receptet kommer här!

Receptet är för 2 portioner som huvudrätt,  alt 4 port som förrätt,
Ingredienser
300g ryggbiff (utan kappa)
Dijonnaise
2 äggulor
2 dl rapsolja
2 msk dijonsenap (Ha i successivt efter smak)
1-2 tsk vitvinsvinäger
Salt, efter smak
Svartpeppar
1 tsk vatten (för att lätta upp)
4 st gulbetor- kokta, tärnade & picklade
1-2 små potatisar Amandine kör jag på (15-20st Friterade potatischips)
1/2 dl Friterad kapris

Annons

Topping
Krasse
Parmesan
Gör så här
1. Koka gulbetorna, skala & skär ner i mindre tärningar och lägg sedan i en 1,2,3 lag. (1/2 dl ättika, 1 dl socker, 1,5 dl vatten) – Detta kan man med fördel förbereda dagar innan alt på morgonen.
2. Fritera lövtunna potatischips genom att hyvla mindre potatisar tunt med mandolin. Fritera i olja som är ca 160 grader tills gyllene. Lägg upp på hushållspapper – salta direkt
3. Fritera även kaprisen i oljan tills den puffar upp och blir krispig. ca 2-3 min i oljan. (Kika på kaprisen genom att ta upp en, lägg på papper och se om den puffat upp sig som en

Källa