Rostat surdegsbröd med chèvrekräm, honung & rostade pinjenötter!

Lyx på 10 min i helgen?
Detta är ju bara helt fantastiskt gott. Och enkelt att fixa till många. Magi magi magi! Ni måste testa och bjuda in era vänner på lite mingel ♥

6-8 pers, 10 min
Ingredienser
200 g chèvreost utan kant
1,5-2 dl crème fraiche 34 %
1 nypa salt
2 msk pinjenötter, rostade i torr panna
1 msk honung, flytande
Surdegsbaguette, uppskivad & rostad i ugn eller på grill
1 msk rosmarinolja (eller oliv)
Gör så här
1. Mixa samman chèvreost & crème fraiche med stavmixern till en krämig konsistens.
2. Bred ut på en tallrik eller uppläggningsfat. (ställ svalt)
Sätt ugnen på ”grill” 220 grader.
3. Skiva upp surdegsbaguetten i önskat antal skivor.
4. Pensla brödskivorna med rosmarinolja och strö över lite flingsalt.
4. Lägg brödet på bakplåtspapper i ugnen och rosta tills gyllene 2-3 min. (Håll koll)
5. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de blir gyllene. Fördela över chèvrekrämen.
6. Ringla över honung över krämen och toppa med flingsalt & färska örter.
7. Servera direkt när brödet precis är rostat.

Vill man kan man grilla brödet ute på grillen nu i sommar, supergott!

Lycka till ♥

Källa