Vill ni baka mer eget bröd hemma men hittar inga bra recept?
Då har ni ett fantastiskt recept här; Detta bröd bara MÅSTE ni testa baka där hemma!! Så galet gott & nyttigt, receptet kommer här!
Ingredienser100 g krossade rågkärnor (1 1/4 dl) + 1 dl kokande vatten
4 dl vatten, 35 grader
2 g jäst, en ärtas storlek
15 g havssalt, (3 tsk)
30 g rörsocker (2 msk)
30 g hela linfrö, (0,5 dl)
50 g majsmjöl, (1 dl)
150g dinkelmjöl (2,5 dl)
250 g, siktat vårvetemjöl (4,5 dl vetemjöl special)
20 g smör, rumstempererat (2 msk)
0,5 dl olivolja
Gör så här1. Skålla rågkärnorna i en liten skål genom att hälla 1 dl kokande vatten över. Låt dem svalna till 37 grader (fingervarmt)
2. Lös upp jäst, havssalt och socker i det 35 tradiga vattnet och tillsätt linfrö, majsmjöl, dinkelmjöl och till sist de skållade rågkärnorna. Rör till en slät deg.
3. Tillsätt vårvetemjölet (vetemjöl special), och låt degen arbetas i köksassistenten tills degen är jämn och fin.
Kör på medelhastighet i maskinen i ca 2-3 min.
4. Lägg på jäslocket (eller en fuktig kökshandduk), och låt vila i 45 min.
5. När degen fått vila, starta maskinen igen och låt den arbeta in det rumstempererade smöret ca 2-3 min på mellanhastighet igen.
6. Skrapa kanterna och häll olivolja mellan