Köttfri måndag! Vad äter & lagar vi då?
Jo, jag har tipset. Dessa goda och matiga zucchinibiffar. Receptet kommer här!
4 port, 30 min
Ingredienser
2 zucchini
1 vitlöksklyfta, pressad
1 röd chili, finhackad
2 salladslökar, finstrimlade
100 g riven parmesanost
2 ägg
1 dl ströbröd
3/4 dl vetemjöl
1 tsk salt
nymalen svartpeppar, efter smak
Gör så här
1. Riv zucchinin ner i en bunke, salta – vänd runt och låt stå i kylskåpet ca 15 min för att låta saltet dra ut vätskan i zucchinin.
2. Ta ut bunken och pressa ur vätskan ur den rivna zucchinin. Forma bollar av zucchini och pressa ur. Lägg tillbaks i bunken.
3. Tillsätt pressad vitlök, finhackad chili, finstrimlad salladslök, ägg, ströbröd & vetemjöl. Rör om så allt blir jämnt fördelat.
4. Riv till sist i parmesanosten och smaka upp med salt & peppar.
5. Forma bollar och stek på medelhög värme i olja (oliv), ca 3-4 min / sida.
Dom skall få en gyllene färg, så håll koll på temperaturen så det inte blir för varmt.
(Jag lägger in biffarna i ugnen på ca 80-90 grader efter stekning för att hålla dom varma fram till servering.)
Servera zucchinibiffarna till en matig sallad, någon god sås, eller som jag gör här: Jag blandade i lite tacokrydda i biffarna och åt som tacos, medan de