Hummus – När den är som allra Bäst

Hur ofta äter ni en riktigt god hummus?
Denna veckan har jag gjort detta recept tre ggr i rad… Så himla gott till maten att sitta och toppa detta fantastiskt goda bröd i denna magiska Hummus.
Det är enkelt att göra hummus, vi borde göra det oftare – eller hur ?
Testa detta recept så kommer ni inte kunna hålla er… SÅ gott!!

 
Ingredienser
2 burkar kikärtor
2 vitlöksklyftor (normalstora till lite mindre)
1/2 – 1 röd chilifrukt
1/2 tsk malen spiskummin
1 krm paprikapulver
1 krm chilipulver
1/2 msk limesaft (el citron)
1 msk Tahini
3-4 msk mild olivolja, av god kvalitét
(spad från kikärtorna)
salt, efter smak
Tillbehör/Topping
Orientaliskt tunnbröd (Finns i din butik)
Olivolja, ringlat över hummusen
paprikapulver, strött över
Gör så här
1. Lägg kikärtorna i en kastrull tillsammans med sitt spad. Låt puttra ihop någon till några minuter så att kikärtorna blir varma. (Lättare att mixa)
2. Häll av spadet i en bunke (spara för att sedan ha i hummusen till att få rätt konsistens)
3. Häll kikärtorna i en matberedare.
4. Hacka i vitlöksklyftor och röd chili (kolla om den är allt för stark, ta i så fall lite mindre).
5. Tillsätt malen spiskummin, limesaft, olivolja & Tahini – Pulsa maskinen så att allt mixas.
6. Om hummusen blir för stum så att knivarna inte kan gå runt, tillsätt kikärtsspadet

Källa