Det är onsdag och det är dags att börja planera vilken efterrätt det blir till att servera i helgen. Hemma hos mig blir det denna!
En efterrätt som ger mig rena sommarkänslorna. Doften av jordgubbskompott, en fräsch vit chokladmousse med en fräschör av turkisk yoghurt och ett knäckigt havreflarn!
4- 6 port (Förbered den vita chokladmoussen kvällen innan, eller tidig morgon.)
Ingredienser
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
Gör så här:
Kvällen innan, eller tidig morgon. Hetta upp grädden i en kastrull, dra bort från plattan. Bryt i chokladen och låt smälta i den varma grädden. Rör tills klumpar försvinner. Häll upp i en bunke och ställ i kylen över natten el minst 6 timmar.
Ta fram bunken med den smälta chokladen, vispa upp med elvisp till en tjock mousse. Ca 2 min
Rör sedan ner turkisk yoghurt, den gör moussen lite friskare och inte lika söt.
Ställ in skålen med den färdiga moussen i kylen och gör under tiden jordgubbskompotten.
Jordgubbskompott
400 g jordgubbar
1 dl socker
1 citron, saften
½ krm vaniljpulver (alt ½ vaniljstång som får koka med)
Gör så här:
Skiva ner jordgubbarna och lägg i en kastrull. Pressa över citronen, använd en sil så inga kärnor åker med. Tillsätt socker & vaniljpulver (eller vaniljstång) och låt koka samman ca 8-10